Skip to content
Piekstraat_KCAP_Waterfront.jpg
Plek met potentie

Piekstraat, Rotterdam

1 februari 2022
Rotterdam
2020-2023
€ 43.600.000
Gemeente Rotterdam

De woontoren Piekstraat brengt levendigheid op een unieke plek in Rotterdam. Gelegen op de punt van ‘Het eiland van Feijenoord’ aan het water, genieten bewoners straks van het fraaie uitzicht op de Maas en op de skyline. Oude fabrieken, pakhuizen en kranen kenmerken het gebied en dienden als inspiratiebron voor het ontwerp. ‘A real hidden gem!’

Vijf keer bijzonder

1. Stoer

De Piekstraat ligt op ‘Het eiland van Feijenoord’, een gebied in Rotterdam-Zuid dat zelfs door Rotterdammers nog niet ontdekt is. Misschien wel de stoerste plek van de stad, omringd door water en industrie. Aan de kop van de Piekstraat bouwt Heijmans de gelijknamige woontoren. Deze wordt ruim 70 meter hoog en krijgt 142 loftappartementen in allerlei soorten en maten.

2. Centraal

Wie de kaart erbij pakt, ziet hoe verrassend centraal de Piekstraat ligt in de stad. Het is slechts tien minuten fietsen naar de Binnenrotte, de ‘middenstip’ van Rotterdam. Nog sneller ben je in Katendrecht, dat andere schiereiland, met al zijn restaurants en terrassen. Het veerpontje, waar je fiets ook op mag, vaart drie keer per uur van de Piekstraat naar Kralingen.

3. Haven

De architectuur van de toren sluit aan op de omgeving met zijn industriële en robuuste uitstraling. De vier gestapelde volumes refereren aan gestapelde containers in de haven. Ook in materiaalgebruik refereert de toren aan de omringende oude fabrieken: van bakstenen metselwerk in de onderste lagen tot staal en glas naarmate je hoger komt.

4. Droom

De loftwoningen in De Piekstraat hebben stuk voor stuk unieke features. Een terras aan het water, een boot voor de deur, een atelier aan huis, je auto in je woning, een monumentale boekenkast van zes meter hoog: wat je droom ook is, grote kans dat je hem hier kunt verwezenlijken.

5. Duurzaam

Stadsverwarming, een WarmteTerugWin-systeem en zonnepanelen op het dak zorgen voor 100% duurzame energie. Driedubbel glas, CO2-gestuurde ventilatie plus vloerverwarming en -koeling zorgen voor een optimaal binnenklimaat bij minimaal energieverbruik. Ook op andere manieren stimuleert de Piekstraat een duurzame levensstijl: zo is de garage voorbereid op 100% elektrisch autogebruik, daarnaast vind je er elektrische deelauto’s en -fietsen en is er ruimte om 500 fietsen te stallen.