Skip to content
heijmans-patrizia-den-haag-leyweg-hagaziekenhuis-2.jpg
Goede mix & match

HAGA - De Schoone Ley, Den Haag

7 juli 2017
Den Haag
2017-2022
135 miljoen
Heijmans

Den Haag groeit. En daarmee ook de vraag naar centraal gelegen woningen waar mensen tot hun oude dag comfortabel kunnen blijven wonen. Ruim 600 nieuwe woningen, commerciële voorzieningen en een parkeergarage nabij het gerenoveerde HagaZiekenhuis aan de Leyweg in Den Haag Zuid maken dat mogelijk.

Vijf keer bijzonder

1. Goede mix

Op het voormalige parkeerterrein van het ziekenhuis komt een mix van eengezinswoningen en appartementen, bestaande uit zowel koop- als huurwoningen. Dertig procent van de nieuwe woningen is bestemd voor sociale huur. Voor ieder wat wils dus.

2. Complexe puzzel

Het drukke auto-, tram- en busverkeer rondom het ziekenhuis maakt de locatie tot een complexe puzzel en vraagt om een strakke bouwplanning. Nog een grote logistieke uitdaging is het realiseren van twee verkeersstromen: van en naar het ziekenhuis en straks óok de woningen.

3. Oosterburen

Heijmans realiseert deze grote gebiedsontwikkeling in samenwerking met de Duitse belegger Patrizia. Het is het eerste grote nieuwbouwproject voor Patrizia in Nederland.

4. Trillingsarm

Het ziekenhuis moet te allen tijde door kunnen draaien en mag dus geen hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden. Een van de oplossingen hiervoor is trillingsarm bouwen. Zo zullen de damwanden ten behoeve van de ondergrondse garage niet in de grond worden getrild maar gedrukt.

5. Parkeren

In de ondergrondse parkeergarage is plek voor 800 auto's. Deze zijn bedoeld voor bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis. Bewoners en bezoekers van de nieuwe appartementen parkeren deels in deze openbare garage en deels in een eigen aparte garage.