Skip to content
Nieuw Kralingen, Rotterdam_03.jpg
Essenties bepalen karakter

Nieuw Kralingen, Rotterdam

16 juli 2021
Rotterdam
Ontwikkelingscombinatie Nieuw Kralingen

Nieuw Kralingen is een prachtige binnenstedelijke woonwijk in Rotterdam met een grote variatie aan woningen, midden in de natuur van het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Een toplocatie waar Heijmans achthonderd woningen in verschillende architectuurstijlen realiseert, waarbij essenties het karakter van de ruim opgezette stadswijk bepalen.

Vijf keer bijzonder

1. Essenties

Essenties geven Nieuw Kralingen zijn karakter, waarbij de romantische uitstraling van de oude woonwijk Kralingen als voorbeeld dient. Zo hebben de woningen een verhoogde ligging. Tevens kijken bewoners altijd uit op de straatzijde, betreden ze hun huis via een loyale entree en kijken door de glazen tuingevel op de diepe achtertuin. Bovendien zijn veel woningen voorzien van een ruimtelijke trap met allure en kan een souterrain aan het huis worden toegevoegd.

2. Architectuurstijlen

Maar liefst vier architectenbureaus staan aan de basis van Nieuw Kralingen. Door de keuze voor de architectuurstijlen romantisch kubisme, art nouveau en de Hollandse bouwstijl ontstaat een grote variatie aan woningen, zowel koop als huur. Van hoge herenhuizen, urban villa’s en videwoningen tot appartementen, bedrijfswoningen en twee-onder-een-kapwoningen. Allemaal ademen ze de romantische Kralingse sfeer.

3. Hoogwaardige afwerking

De hoogwaardige afwerking van de woningen is een afspiegeling van de exclusiviteit en kwaliteit van Nieuw Kralingen. Mooie, duurzame materialen zorgen voor een tijdloze uitstraling. Bakstenen buitenmuren, hoge ramen, robuuste kozijnen en natuurstenen gevels zijn esthetisch in harmonie. Ook de smaakvolle combinatie van toegepaste materialen aan de binnenzijde van de woningen onderstreept het bijzondere karakter van Nieuw Kralingen.

4. Unieke ligging

Speciaal is de unieke ligging van Nieuw Kralingen midden in de natuur. De stadswijk ligt binnen de ring van Rotterdam pal aan de Kralingse Plas en het Kralingse bos. Zo strekken de groene vingers van het bos zich uit tot in de woonwijk. Bovendien zorgt de toekomstige Avenue voor een prachtig uitzicht over het meer.

5. Binnenstedelijk

Nieuw Kralingen ligt binnen de Ring van Rotterdam en is daarmee een van de laatste binnenstedelijk projecten in de havenstad. Mede door het verleggen van een belangrijke toegangsweg is de woonwijk goed bereikbaar maar toch heerlijk rustig in de luwte van de drukke binnenstad. Veel voorzieningen bevinden zich in de nabijheid van Nieuw Kralingen zoals openbaar vervoer, winkels en restaurants. Naar wens staan bewoners binnen een kwartier in de Koopgoot van Rotterdam..

Nieuw Kralingen, Rotterdam_04.jpg