Skip to content
renovatie Goyenflat Geleen
Veilig en energiezuinig wonen

Goyenflat, Geleen

16 april 2021
Geleen
2019-2020
6,4 miljoen
Woningcorporatie ZOwonen

Aan de Van Goyenstraat in Geleen renoveert Heijmans Woningbouw een verouderde flat met 140 huurappartementen voor de Sittardse woningcorporatie ZOwonen. Door deze verduurzaming verdubbelt de levensduur van de Goyenflat. Als het project is afgerond, betreden de bewoners hun woonflat via een statige entree en profiteren zij volop van een verbeterde (brand)veiligheid.

Vijf keer bijzonder

1. Ketensamenwerking

Bij het verduurzamen van de Goyenflat werkt Heijmans nauw samen met opdrachtgever ZOwonen. Direct vanaf de start van het project trekken beide partijen op in het ontwerp en de uitvoering, waarbij veiligheid en het beperken van de overlast voor bewoners centraal staan.

2. Bewonersapp

Omdat bewoners tijdens de renovatie in hun appartement blijven wonen, is het beperken van overlast essentieel. Duidelijke communicatie over de dagelijkse werkzaamheden en de planning loopt daarom niet alleen persoonlijk, maar ook via een speciale bewonersapp. Op deze renovatieapp kunnen huurders met een persoonlijke inlogcode allerlei actuele informatie vinden, video’s bekijken en direct chatten met de uitvoerder.

3. Veiligheid

In elke woning wordt de (brand)veiligheid gemaximaliseerd. Hiervoor reinigt Heijmans het bestaande ventilatiesysteem, voorziet deze van brandwerende kleppen en brengt rookmelders aan. Ook krijgt elk appartement een modern spreek-luistersysteem voor het openen van de voordeur.

4. Techniek

De Goyenflat telt tien verdiepingen met verouderde balkonhekken op de galerijen. Deze vervangt Heijmans zonder gebruik van steigers. Vanwege valgevaar monteert ze eerst het nieuwe hekwerk voordat de oude hekken worden verwijderd. Met het plaatsen van een prefab voorzetgevel beperkt Heijmans bovendien de overlast voor bewoners tot een halve werkdag.

5. Flora en fauna

Nestkasten in de twee kopgevels vormen een toevluchtsoord voor huismussen en vleermuizen uit de buurt. Tevens wordt de groenstrook van de Goyenflat omgetoverd tot bloemrijk insectenparadijs waarin het ook voor bewoners fijn toeven is.