Skip to content
Heijmans_VanWanrooij

Koninklijke Heijmans rondt overname Van Wanrooij af

5 september 2023, 15:30

Koninklijke Heijmans (hierna: “Heijmans”) heeft de overname van Van Wanrooij bouw & ontwikkeling vandaag afgerond. Nadat de ACM op 3 augustus jl. haar goedkeuring aan de voorgenomen transactie verleende in het kader van een Mededingingsbesluit, zijn ook alle overige voorwaarden formeel afgerond en zijn de aandelen overgedragen.

Als gevolg van de transactie versterkt Heijmans haar marktpositie in bouw- en vastgoedontwikkeling in Nederland. Na de overname zal de omzet van Heijmans op jaarbasis met circa 0,4 miljard euro (ruim 20%) stijgen en de werkvoorraad in vastgoedontwikkeling verdubbelt van circa 15.000 naar 29.000 nieuwbouwwoningen. De 220 medewerkers (fte) van Van Wanrooij versterken vanaf vandaag de Heijmans organisatie.

Integratie

Voorlopig blijven Heijmans en Van Wanrooij zelfstandig in de markt opereren. Parallel daaraan ligt de focus op het doorgronden en leren van elkaars businessmodellen en succesfactoren. Als deze fase is afgerond, wordt bepaald hoe het vervolg van het integratieproces en de samenwerking eruit gaat zien.

Financiële agenda 2024

Zoals al aangekondigd bij de presentatie van de halfjaarcijfers, wordt als gevolg van de closing de financiële agenda voor 2024 licht herzien. Vanzelfsprekend moeten de cijfers van Van Wanrooij passend in de rapportageverplichtingen van Heijmans worden verwerkt. Met dat zorgvuldige proces kan nu na closing worden begonnen.

De presentatie van de jaarcijfers over 2023 schuift daarom enkele weken op naar vrijdag 1 maart 2024. De jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) is op dinsdag 30 april 2024.

Fotobijschrift: v.l.n.r. Joris van Wanrooij (Directeur bouwbedrijf Van Wanrooij), Ton Hillen (CEO Heijmans), John van Wanrooij (Algemeen directeur Van Wanrooij), Gavin van Boekel (CFO Heijmans), Clemie van Wanrooij (Directeur projectontwikkeling Van Wanrooij).