Skip to content
gosse_hoekstra_sociale_uitvoerder_heijmans_woningbouw_noord_7

Heijmans B'woond

Slimmer verduurzamen in bestaande woningbouw

Een grootschalige verduurzaming van een bestaande woonwijk van pak ‘m beet 200 woningen. Waar begin je? Wat willen bewoners? Welke oplossingen pas je toe? Hoe maak je woningen en leefomgevingen toekomstbestendig en blijvend betaalbaar. Voor nieuwe bewoners maar ook qua techniek. Hoe zorgen we voor zo min mogelijk overlast voor mens en natuur? En - misschien wel het belangrijkste – verduurzaam je de woningen in één keer of verduurzaam je stapsgewijs?

De brug tussen advies en uitvoering

Traditioneel zit er vaak een ‘gat’ tussen advies en uitvoering. Niet iedere wens is praktisch uitvoerbaar of betaalbaar. Iedere fase kent andere adviseurs met een eigen specialisatie en blik op de zaak. Dan is het fijn om samen te werken met één kennispartner die thuis is in advies en vervolgens de realisatie voor haar rekening neemt.

Heijmans helpt woningcorporaties en beleggers door het inzetten van haar kennis en ervaring bij het verduurzamen van bestaande woningvoorraad. Vanaf het idee tot en met de realisatie. Van een blok woningen tot appartementencomplex. Door als adviespartner aan te schuiven in de opstartfase van een verduurzamingstraject geven wij vervolgens een realistische - en vooral op de praktijk gestoelde - aanpak vorm. Dat betekent ook dat we gezamenlijk ervoor kiezen om bepaalde onderdelen soms niet of pas in een later stadium aan te pakken.

Slim optoppen

Naast het verduurzamen van een gebouw, kan er extra woonruimte worden gecreëerd door slim optoppen. Hierbij wordt een extra woonlaag boven op het bestaande gedeelte van het gebouw geplaatst. Met deze oplossing kunnen meer mensen wonen in het gebouw, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte van de bestaande bewoners.

Ontvang meer informatie over Heijmans B'woond

Bestaande leefomgeving slimmer verduurzamen met oog voor de bewoners en welzijn. Hiervoor gebruiken we een helder 5-stappenplan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw project? Vul onderstaande formulier in en ontvang de brochure

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement