Skip to content
Kindje aait een hond in een gezonde Heijmans Horizon leefomgeving

Natuurlijk anders

Samen zien we een nieuw perspectief op bouwen. Met frisse ideeën, duurzame constructies en natuurlijke materialen. De Heijmans Horizon is natuurlijk anders.

1. Natuurlijk met een natuurinclusieve tuin

De Heijmans horizon wordt standaard opgeleverd met teeltaarde en een inspiratie-ontwerp voor een natuurinclusieve tuin. Daarmee zorgen we ervoor dat niet alleen het huis maar ook de tuin gezond is. Een gezonde woning dus. Dit draagt bij aan een duurzame wereld, maar bovenal aan het geluk en welzijn van de mensen die erin wonen.

2. Natuurlijk circulair en energieneutraal

Met houtskeletbouwwoning zet Heijmans de volgende stap op weg naar circulair en energieneutraal bouwen. De fabriek in Heerenveen is voor 100% CO2-neutraal. Door het gebruik van hout is de Heijmans Horizon 50% lichter in gewicht dan traditionele woningen. Hierdoor draagt de woning bij aan een kleinere CO2-voetafdruk over de gehele circulaire levensfase. In de gebruiksfase wordt alle energie die nodig is voor de installaties opgewekt door de zonnepanelen op het dak.

3. Natuurlijk gezond binnenklimaat en wooncomfort

De nieuwste generatie woningen is een damp-open en ademende woning zonder folies. Zo ademt, ventileert en reguleert het damp-open huis zoals de natuur het bedoeld heeft en blijft de kwaliteit van het leefklimaat veel constanter en gezonder. Door het gebruik van lichte bouwmaterialen koelt de woning na een warme zomerse dag, 's nachts snel weer af.

4. Natuurlijk een snelle bouw met volop variatie

Met onze eigen CO2-neutrale fabriek leveren we op basis van een gedigitaliseerd proces en een grote variatiebibliotheek hoge kwaliteit woningen met een eigen identiteit. Dit levert de volgende voordelen op:

  • Minder belasting op de fysieke bouwplaats.
  • Minder overlast in de wijk.
  • Minder faalkosten.
  • Sneller in productie

5. Natuurlijk hernieuwbaar en losmaakbaar

Met de modulaire en demontabele elementen van Heijmans Horizon is hoogwaardig hergebruik mogelijk. De woningen monteren we zonder natte verbindingen en zijn volledig losmaakbaar. Circulariteit in optima forma.

6. Natuurlijk milieuvriendelijk geïsoleerd

De wanden en het dak van de Heijmans Horizon zijn geïsoleerd met cellulose, een isolatiemateriaal dat gemaakt is van gerecycled krantenpapier. Door het toevoegen van minerale zouten aan het cellulose, wordt schimmelvorming en aantasting door ongedierte voorkomen.

7. Natuurlijk energiezuinig en minder onderhoud

In de Horizon-woningen zit een innovatief, all electric installatie. Eén totaal toestel dat verwarming, koeling, ventilatie en warmtapwatervoorbereiding combineert. De woning wordt via het inblazen van van lucht verwarmd en gekoeld. Dit alles zorgt voor lagere energie-en onderhoudskosten. De badkamer is voorzien van voegloze wandpanelen en een gietvloer, dus eenvoudig te reinigen en schimmelwerend.

8. Natuurlijk minder materiaal

Alle gebruikte materialen van de Heijmans Horizon worden opgenomen in het materialenpaspoort. Hierin staat hoeveel en welke materialen we gebruiken, wat de afkomst is, of ze hernieuwbaar en losmaakbaar zijn en wat de toxiciteit van de materialen is. Het documenteren van de materialen maakt het hergebruik eenvoudiger, stimuleert slim ontwerpen en vermindert afval.

Meer informatie over Heijmans Horizon? Vul onderstaand formulier in.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement