Skip to content
Fenixloods Rotterdam
De uitdagende binnenstedelijke bouwer

Utilitaire Woningbouw

Binnenstedelijke projecten zijn tegenwoordig steeds uitdagender en complexer. Functies als wonen, werken, recreëren, parkeren en cultuur worden moeiteloos samengevoegd in één gebouw. Dat vraagt om een integrale aanpak, andere inzichten en een passende bouwtechniek. Als uitdagende binnenstedelijke bouwer zijn wij dé ‘talk of the town’ door als partner altijd volgens afspraak te realiseren.

We gebruiken de kracht van de keten

In Nederland wordt de beschikbare ruimte steeds beperkter. Dat vertaalt zich binnenstedelijk in een groei van hoge gebouwen die zich multifunctioneel gedragen. Vaak gekenmerkt door een modern architectonisch ontwerp en bijzondere bouw- en installatietechnieken. Woningbouw, utiliteitsbouw en installatietechniek raken daardoor steeds hechter verweven. Door onze kennis over deze disciplines te combineren maken we optimaal gebruik van de kracht van de keten. Door als regisseur constructief samen te werken met co-makers en partners is Utilitaire Woningbouw in staat om op een efficiënte en effectieve manier een compleet gebouw te ontwikkelen, te engineeren en te realiseren. Natuurlijk staan eenduidig en modern werken hierbij centraal. Ook op het gebied van innovatie en verduurzaming blijven wij onszelf continu uitdagen en ontwikkelen.

Talk of the town

Bij Utilitaire Woningbouw houden we van ingewikkelde puzzels. Juist de complexiteit is onze drijfveer. Daarom zijn we vanaf de tenderfase betrokken bij grote en spraakmakende projecten waar de hoofdmoot ‘gestapeld wonen’ is. Dit zijn vaak speciale projecten met een mix van functies, een hoger risicoprofiel, een ingewikkelde bouwlogistiek en waarbij meerdere opdrachtgevers betrokken zijn. Maar dat is niet het enige. Ook de manier van bouwen op een binnenstedelijke locatie is vaak uitdagend. Omgaan met beperkte ruimte op de bouwplaats, een ‘just in time’ levering van materialen en goede omgevingscommunicatie vragen meer aandacht dan gemiddeld. Bij Utilitaire Woningbouw werken we aan projecten waarover gepraat wordt. Niet voor niets zijn wij dé ‘talk of the town’ als het om binnenstedelijk bouwen gaat.

We werken vanuit onze kracht

Bij Utilitaire Woningbouw werken we in een aantrekkelijke en (sociaal) veilige werkomgeving. We bieden uitdagend werk in een open cultuur. We werken centraal aan projecten door heel Nederland met eigen projectteams. Met veel bevlogenheid begeleiden we projecten van tender tot na oplevering. Hieronder vind je een aantal spraakmakende projecten van onze hand. Stuk voor stuk projecten met een specialistisch karakter.

We maken uitdagende projecten

In uitvoering:

Bloei030 in Utrecht Leidsche Rijn

Imagine (Feyenoord City) in Rotterdam

Piekstraat in Rotterdam


Opgeleverd:

Bananenstraat in Rotterdam

Fenixloods in Rotterdam

HAGA in Den Haag

VERTICAL in Amsterdam

Vestibule in Leidsche Rijn

We werken graag met jou!

Heeft jouw binnenstedelijke project behoefte aan onze specialistische kennis? Houd je wel van een uitdaging en wil je in ons leuke team komen werken? Kom gerust een keer koffie drinken!