Skip to content
Strategie_Welzijn_Maanwijk_web
Voorbeelden uit de praktijk

Maanwijk: Data voor meer levensgeluk

Ontmoet Marco Bosch, Businessdeveloper van Heijmans Smart City, en zijn collega Raymond Janssen, eveneens Businessdeveloper bij Heijmans Smart City. Hun visie is duidelijk: bijdragen aan het levensgeluk van mensen.

Raymond Janssen

Raymond Janssen

Business Developer

Maanwijk is een toekomstbestendige wijk en is een voorbeeld van slim stadsontwerp. Hier zijn Smart City-concepten toegepast. De focus ligt op groener, leefbaarder en duurzamer maken. De gezonde leefomgeving, met nadruk op sociale verbinding, is zichtbaar in de Buurtschuur, een ontmoetingsplaats met deelfietsen en een pakketmuur. Digitale technieken, inclusief een handige app, bevorderen laagdrempelig contact tussen bewoners.

Met oog op de groeiende druk op buitenruimte in Nederland, stimuleert men mobiliteit via lopen, fietsen, openbaar vervoer en deelmobiliteit. Veiligheid wordt gewaarborgd met de Bik Scout, een waarschuwingssysteem op drukke kruispunten.

Duurzaamheid in woningen omvat geïntegreerde zonnepanelen en slimme constructies voor efficiënt energiebeheer. Natuurbehoud en monitoring van bodem-, lucht-, en waterkwaliteit vormen integrale onderdelen van het streven naar een gezonde leefomgeving. Smart City-technologie en digitale innovaties spelen een sleutelrol in het ontwerp van duurzame wijken, met een enthousiaste focus op vooruitgang voor alle Nederlandse inwoners.

Met een Smart City zetten wij data en digitale technieken in bij het ontwerpen van een wijk. Hoe ga je hem überhaupt inrichten? Maar het stelt ons ook in staat om voor de toekomst nog betere woningen en nog betere wijken te ontwerpen.
Raymond Janssen, Heijmans Smart City
Marco Bosch (Businessdeveloper Heijmans Smart City) en Raymond Janssen (Businessdeveloper Heijmans Smart City) delen hun visie: bijdragen aan het levensgeluk van mensen.

Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Neem contact met ons op