Skip to content
Smart City - Omgeving Breda
De kracht van data en digitale technieken

Breda: Samen innoveren in gebiedsontwikkeling

In de dynamische stad Breda slaan vooraanstaande professionals de handen ineen voor een baanbrekend project in data-gedreven gebiedsontwikkeling. Thomas Thunnissen, Directeur Smart City van Heijmans, Judith van Brussel, Programmamanager Bredata, en Jeroen Steenbakkers, Oprichter Argaleo, delen hun visies op de toekomst van stadsplanning en duurzaam wonen.

Thomas-Thunnissen

Thomas Thunnissen

Directeur Smart City

De visies op stadsontwikkeling die wordt geschetst door Thomas Thunnissen, Judith van Brussel en Jeroen Steenbakkers, is een krachtig verhaal waarin samenwerking en innovatie centraal staan. Het belang van samenwerking tussen opdrachtgevers en -nemers wordt benadrukt, vooral gezien de groeiende rol van data in besluitvorming. Een baanbrekend experiment in Breda richt zich op duurzaamheid en het bevorderen van een groenere stad. Als eerste project in Nederland worden de digitale koplopers aan elkaar gekoppeld om een project verder te brengen. De grote maatschappelijke uitdagingen worden naast het traditionele proces nu ook via algoritmen getest. De focus ligt op het delen van kennis en het voeren van open dialogen, waarbij elke partner unieke expertise bijdraagt aan de gezamenlijke uitdaging van duurzame stadsontwikkeling.

Nu wordt vanuit verschillende afdelingen met een eigen bril naar de stad gekeken, verkeer, gebouwen, bomen of parken. Wat wij doen is al die verschillende data samenbrengen.
Jeroen Steenbakker, oprichter Argaleo

Deze samenwerking tussen Thomas Thunnissen, Judith van Brussel en Jeroen Steenbakkers belooft niet alleen een innovatieve benadering van stadsplanning, maar ook een waardevol leermoment voor toekomstige projecten in Breda. Het streven is naar een duurzame, leefbare stad waarin technologie en menselijke expertise hand in hand gaan.

Thomas Thunnissen, Directeur Smart City Heijmans, Judith van Brussel, Programmamanager Bredata, en Jeroen Steenbakkers, Oprichter Argaleo, delen hun visies op de toekomst van stadsplanning en duurzaam wonen.

Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement