Skip to content
Smart City - iStock-1433343266
Slimme oplossingen voor een gezonde leefomgeving

Smart City

In onze moderne samenleving is er een groeiende vraag naar schone lucht, aangename buurten, natuurlijke schoonheid, comfortabele werkplekken, veilig reizen en een gezonde terugkeer naar huis. Het belang van gezondheid sluit naadloos aan bij de bredere maatschappelijke beweging naar een bewuster en gezonder leven. Deze evolutie omvat niet alleen gezonder eten, meer bewegen en bewuster leven, maar strekt zich ook uit naar gezond wonen, werken en voortbewegen. Slimme steden en buiten gebieden spelen hierbij een cruciale rol, omdat ze de aspecten van een gezonde levensstijl bevorderen.

Thomas-Thunnissen

Thomas Thunnissen

Directeur Smart City

In een wereld waar schone lucht, aangename buurten en gezond leven prioriteit hebben, neemt Heijmans een centrale positie in. Als aanvoerder op het gebied van verslimming streven wij ernaar om een gezonde leefomgeving te creëren. Onze inspanningen zijn gericht op het optimaliseren van woningen, werkplekken en infrastructuur, waarbij we inventieve stedelijke oplossingen implementeren. Hierbij stemmen we nauwkeurig af op de behoeften van bewoners, gebruikers, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Visie Smart City

Intelligente gebiedsontwikkeling

Ongeacht de portemonnee willen we iedereen de mogelijkheid bieden om gezonder te leven. Met onze gebiedsontwikkelingen dragen we bij aan lokale uitdagingen, zoals het tegengaan van eenzaamheid, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verlengen van de zelfstandige woontijd voor mensen.

Om deze ambitie in de toekomst voor te zetten, zijn de traditionele instrumenten van Heijmans niet langer toereikend. Andere en vaak digitale benaderingen zijn essentieel om een grootschalige maatschappelijke uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Als aanvoerder gaat Heijmans voorop in de ontdekking van deze oplossingen.

Thomas Thunnissen, Directeur Smart City, geeft zijn visie op het creëren van leefbare wijken met data en slimme technieken.

Datagedreven oplossingen voor een gezonde en slimme leefomgeving

In de wereld van Smart City-oplossingen speelt Heijmans een leidende rol. Of het nu gaat om de transformatie naar slimme steden, gebiedsontwikkelingen of nieuwe transformaties, Heijmans denkt op mee en integreert datagedreven oplossingen in diverse projecten.

Heijmans zet zich actief in voor de realisatie van gezonde leefomgevingen. Door de fysieke wereld te verbinden met het sociale, ruimtelijke en natuurlijke domein, worden datagedreven oplossingen en technologie ingezet om de leefomgeving te verrijken, verbeteren en voorzien van een extra digitale dimensie. Hierbij wordt nauwlettend rekening gehouden met de privacy, autonomie en waardigheid van bewoners en andere gebruikers.

Het optimaal benutten van data en de implementatie van intelligente toepassingen stellen Heijmans in staat om comfort, veiligheid, efficiënt ruimtegebruik en duurzaamheid binnen steden en gebieden te optimaliseren.

Lees hoe Heijmans en vooraanstaande professionals in Breda samenwerken aan een baanbrekend project in data-gedreven gebiedsontwikkeling.

Proactief, continu en samen naar gezondere toekomst

Bij Heijmans gaat onze ambitie verder dan oplevering; het markeert het begin van onze voortdurende rol in het creëren van een gezonde leefomgeving. Wij streven ernaar te laten zien dat onze aanpak daadwerkelijk leidt tot een gezondere samenleving. Daarom blijven we na de oplevering nauw betrokken bij onze projecten, zoals in Maanwijk.

Heijmans neemt een proactieve rol aan door voortdurend data te genereren en te monitoren. Dit stelt ons in staat om diepgaand inzicht te krijgen in de invloed van de leefomgeving op de gezondheid. Deze inzichten gebruiken we om de leefomgeving continu gezonder en slimmer te maken, altijd gericht op een optimale levenskwaliteit.

Samenwerking is essentieel voor het realiseren van onze doelen. Heijmans werkt intensief samen met overheden, wetenschappelijke instellingen en andere strategische partners om een duurzame en gezonde toekomst te bevorderen.


Samenwerken?

Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement