Skip to content
Heijmans &CO, samenwerken, stadswijken
Heijmans &CO

Over onze aanpak

Urgentie

De druk op steden en stadswijken neemt de komende jaren toe. Steden groeien, net als ongelijkheid en eenzaamheid. Ook neemt de vergrijzing toe en stijgen de kosten voor gezondheidszorg. Daarnaast moeten we het hoofd bieden aan grote transities op het gebied van energie, mobiliteit, technologie, water en grondstoffen. Kortom: we zien de urgentie en die vraagt om integrale actie. Heijmans &CO biedt bouwstenen en principes om hiermee aan de slag te gaan.

Bouwstenen en principes

Onze aanpak is gericht op maatwerk, waarbij we de specifieke behoeften en context van een gebied centraal stellen. Om dit maatwerk mogelijk te maken, werken we met ontwikkelprincipes en bouwstenen. Hiermee brengen we het proces, de betrokkenen, het programma en ruimtelijke inrichting samen.

Geen stadswijk is hetzelfde, net als de heersende sentimenten. Steeds opnieuw gaan we op pad, om te luisteren en begrijpen. Elke ontwikkeling vraagt een eigen strategie en plan, met eigen identiteit.

Onderzoek en verbetering

Onze aanpak toetsen we met de hulp van gerenommeerde kennisinstellingen en organisaties zoals TNO en de Hogeschool Utrecht. Zij helpen ons in de praktijk te onderzoeken wat werkt, en waar het beter kan. Zo verbeteren we onze aanpak voortdurend, voor een betere wereld van morgen.

Een team dat de taal spreekt

Heijmans &CO wordt gedragen door een bekwaam en bevlogen team. We wisselen onderling best practices uit van onze projecten. Zo delen we zoveel mogelijk actuele kennis en ervaring. Veel van onze collega’s hebben corporatie-ervaring en affiniteit met herstructurering van stadswijken. We spreken de taal. Dat helpt om elkaar sneller en beter te begrijpen. Vanuit dat begrip ontstaan oplossingen vaak als vanzelf.


Samenwerken aan stadswijken

Wil je meer lezen over de werkwijze Heijmans &CO? Vraag hier de digitale versie van onze pocket aan.

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement