Skip to content
Nieuw Crooswijk Gebiedsontwikkeling Rotterdam Bron: Valeska Heideveld.jpg
Een goede, gezonde, veilige en toekomstbestendige leefomgeving

Gebiedsontwikkeling

Als rasechte gebiedsontwikkelaar werken we dagelijks aan diverse complexe opgaven. Onze kennis, rijke ervaring, integraliteit en sterke samenwerkingen maken ons daarbij slagvaardiger. Gebiedsontwikkelingen - groot of klein, binnen- of buitenstedelijk - zijn steeds weer een op maat te maken puzzel die we graag en behendig leggen.

In een notendop kijken we bij een gebiedsontwikkeling wat de specifieke plek, diens bewoners en omwonenden nodig hebben om optimaal te functioneren op alle vlakken. Door onze kennis, jarenlange ervaring én lange adem zijn wij een solide en betrouwbare partner in gebiedsontwikkelingen.

Ons ontwikkelteam wordt als het ware één met de buurt waarin ze werken. We verbinden ons aan de mensen en ondernemers, tonen betrokkenheid, wils- en daadkracht. Dat is nodig, want de (her)ontwikkeling of transformatie van bestaande buurten, wijken en centrumgebieden is complex. Bestaand vastgoed wordt gesloopt, getransformeerd, gerenoveerd en/of herbestemd. Openbare ruimte wordt bebouwd, terwijl er ook nieuw publiek domein ontstaat. Gemengde buurten ontstaan, met commerciële en maatschappelijke voorzieningen. In dit gecompliceerde proces maken wij zorgvuldige afwegingen tussen het collectieve en het individuele belang. Een gebiedsontwikkeling is dus altijd maatwerk. Wat echter nooit verandert is onze focus duurzaam en toekomstbestendig ontwikkelen. Lees hier meer over onze aanpak als maker van de gezonde leefomgeving.


De kracht van samen

Samenwerken is de sleutel tot succes bij het ontwikkelen en bouwen. Alleen door onze krachten te bundelen met partners kunnen we echt vooruitgang boeken. Gezamenlijk realiseren we een gezonde leefomgeving en dragen we bij aan sterkere, duurzamere gebieden en projecten. Op alle vlakken: maatschappelijk en sociaal, ruimtelijke en natuurlijk. Samen werken we aan een gezonde leefomgeving voor heel Nederland.

Ontdek onze partners


De integrale aanpak

Elke gebiedsontwikkeling is anders, elk gebied heeft zijn eigen behoeften. Ontwikkelen is zien, leren, anticiperen en bijsturen. Gebiedsontwikkelingen gaan vaak gepaard met grote ingrepen in infrastructuur, landschap en omgeving. Heijmans pakt opgaves daarom integraal aan. Heijmans kan het gehele traject, van initiatief tot en met beheer, integraal aanbieden.

Vragen over gebiedsontwikkeling?

Wil je meer weten over onze gebiedsontwikkelingen? Neem dan contact op met een van onze ontwikkelaars.

Neem contact met ons op