Skip to content
Heijmans Woningbouw conceptwoningen Saskia Pijnenburg Berkel Enschot.jpg
Een gezonde leefomgeving

Wonen

Een woning die mooi én gezond is én in een fijne omgeving staat: dat wil iedereen. Om voor onze zakelijke én particuliere kopers een thuis te bouwen, lopen we voorop in vernieuwing.

We passen ons woningaanbod aan de veranderende samenleving aan; of onze bewoners nu 1 tot 2 persoonshuishoudens vormen of grote gezinnen, koop- of sociale huurwoningen zoeken, appartementen of huizen wensen. Heijmans zet voor al die doelgroepen in op het ontwikkelen en bouwen van duurzame woningen en gezonde wijken.

Zowel in nieuwbouw, renovatie als utilitaire woningbouw.

Woonproducten

Een woning uitdrukken in drie letters l x b x h vinden wij te eenvoudig. Wij zien dat ruimer. Ons alfabet kent ook de d van duurzaamheid, de k van kwaliteit, de v van variatie en de g van gezondheid. Dat geldt voor iedere woning en elk product binnen ons aanbod.

Woonproducten

Gebiedsontwikkeling

Als rasechte gebiedsontwikkelaar werken we dagelijks aan diverse complexe opgaven. Gebiedsontwikkelingen - groot of klein, binnen- of buitenstedelijk - zijn steeds weer een op maat te maken puzzel die we graag en behendig leggen.

Gebiedsontwikkeling

Smart City

In onze gezonde leefomgeving is er een groeiende vraag naar schone lucht, aangename buurten, natuurlijke schoonheid, comfortabele werkplekken, veilig reizen en een gezonde terugkeer naar huis.

Smart City

Verduurzamen

Ook voor bestaande woningen zetten we in op verduurzamen. Samen met woningcorporaties, beleggers en ketenpartners bedenken we slimme oplossingen voor duurzame renovaties. Dit doen we door middel van het 5-stappenplan van Heijmans B’woond, met de bewoner centraal.

We bouwen onze woningen eerst digitaal, zodat kopers door hun virtuele huis lopen en zien wat de resultaten zijn van gemaakte keuzes. Voor Heijmans betekent digitaal werken dat we sneller, veiliger en betaalbaarder kunnen ontwikkelen en bouwen.

Op basis van een gestandaardiseerd proces en een referentiebibliotheek, kunnen we kwaliteit tegen lage kosten leveren, terwijl de woningen een eigen identiteit hebben. Zo ontstaat een sfeervolle wijk waarin geen huis hetzelfde lijkt.

Doordat we met lichtere bouwelementen gaan werken en deze op de bouwlocatie in elkaar zetten, realiseren we slimmer, veiliger en betaalbaarder verschillende typen woningen.

Natuurlijk bouwen we ook gezond; bij Heijmans werken we veilig of we werken niet. We zijn pas tevreden met 0 ongevallen én een fijne en gezonde werkomgeving.

Met al deze elementen noemen wij onszelf dan ook de makers van een gezonde leefomgeving!

Projectoverstijgend samenwerken

Heijmans nodigt opdrachtgevers, co-makers en projectpartners uit om een langdurige relatie met elkaar aan te gaan. Een projectoverstijgende relatie, een verbintenis voor de langere termijn. Bij Heijmans zijn we er namelijk van overtuigd dat een dergelijke projectoverstijgende relatie heel duidelijke pluspunten heeft.

Download onze whitepaper over projectoverstijgend samenwerken