Skip to content
Slimme gebouwen

Smart Buildings

patrick van geffen

Patrick van Geffen

Manager Operations Beyond Eyes

Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen worden gebouwen steeds intelligenter. Slimme oplossingen zorgen onder andere voor een optimale benutting van de ruimte, meer comfort bij gebruikers en duurzamer energieverbruik.

Het realiseren van een 'smart building' zit bijvoorbeeld in het aansluiten van sensoren die data verzamelen over het gebruik. Dat geeft een gebouw inzicht in het functioneren en gebruik van het pand, waardoor het kan zorgen voor meer comfort en welzijn voor de gebruikers. Denk daarbij aan een verbetering van de luchtkwaliteit of het aanpassen van het licht of de temperatuur in een ruimte. Ook kan op basis van de bezetting van verschillende ruimtes de schoonmaak gericht ingepland worden. En het gebouw kan fungeren als persoonlijke assistent, door gebruikers te helpen bij het vinden van een vrije werkplek of vergaderruimte.

Toekomstbestendig werken

Dat kan door een gebouw in te richten volgens het principe van activity based working. Dat wil zeggen dat er wordt gekeken naar de activiteiten die in een gebouw plaatsvinden. Zo krijgen eigenaren en beheerders van slimme gebouwen waardevolle informatie over het gebruik en functioneren van het pand. De real-time data die wordt verzameld, dragen bij aan een beter technisch beheer en efficiënter gebouwmanagement. Doordat de systemen zelflerend zijn, worden de gebouwen steeds slimmer, efficiënter en duurzamer.

Be Equipped Visual02.jpg

Slimme voordelen

Slim gebouwbeheer kan een bijdrage leveren aan de doelstellingen van een organisatie. De voordelen op een rij:

  • Meer comfort en welzijn voor de gebruikers. Een gezonde werkplek zorgt voor vitale werknemers.
  • Besparen op energie en bijdragen aan een duurzamere wereld.
  • Een optimale benutting van het gebouw. Het is duidelijk welke ruimtes bezet zijn en waar er nog plek is.
  • Besparen op de exploitatiekosten.