Skip to content
20150206_heijmans_aegon20150206_heijmans_aegon_r9b0729.jpg
Maximale waarde, voor nu en in de toekomst

Beheer & onderhoud

René berg.jfif

René Berg

Directeur Beheer & Exploitatie

Naast ontwikkelen, bouwen, renoveren en innoveren voert Heijmans voor honderden opdrachtgevers het dagelijkse beheer en onderhoud van gebouwen uit. Met negen vestigingen en meer dan duizend medewerkers zijn we altijd dichtbij voor de zorg, het onderwijs, kantoren, de overheid, hightechbedrijven en datacenters. Onze belofte: het optimaliseren van gebouwprestaties.

Juist omdat bedrijfsprocessen door moeten blijven gaan, is het van belang het beheer en onderhoud goed te regelen. Daarnaast moeten luchthavens, ziekenhuizen en andere publieke ruimtes toegankelijk blijven. Daarom is het wenselijk dat monteurs de corebusiness en klanten van bedrijven begrijpen en dat installaties waar mogelijk op afstand beheerd worden.

Specialistische kennis

Als huisvestingspartner van tal van bedrijven en overheidsinstellingen werken we dagelijks aan het verbeteren van onze dienstverlening en daarover geven we doorlopend advies. We zijn experts in het beheer en onderhoud van alle integrale technische domeinen, zoals elektrotechniek, (werktuig)bouwkunde, assetmanagement, infrastructuur en e-mobility. We hebben veel specialistische kennis in huis, over bijvoorbeeld wet- en regelgeving, meerjarenonderhoudsplanning (MJOP), veiligheid en beveiliging en smart buildings. Bij alle service die we bieden, letten we op kwaliteit en kosten, maar nemen we ook factoren als risico’s, duurzaamheid en comfort mee.

Afbeelding4.jpg

Oplossingen

Maximale waarde geven aan huisvesting begint met onze oplossingen. Hiermee maken we een gebouw slim en gezond. Voor gebruikers, de omgeving en voor de lange termijn.

Voordelen van uitbesteden

Elk gebouw is uniek. Daarom bieden wij onderhoud en beheer op maat, voor zowel grootschalige als kleinere projecten. Na een uitgebreide risicoanalyse ontwerpen we een onderhoudsprogramma dat het beste past bij het betreffende gebouw of ruimte en bij de doelstellingen van de opdrachtgever. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende vormen van onderhoud:

  • Risicogestuurd onderhoud, waarbij we op basis van een risicoanalyse een onderhoudsprogramma garanderen met de hoogste waarde
  • Inspanningsgericht onderhoud, waarbij we vooraf afspreken wat we wanneer onderhouden.
  • Prestatiegericht onderhoud, waarbij we het onderhoud uitvoeren op basis van gewenste output.
  • Voorspellend onderhoud, waarbij we aan de hand van data analyseren wat het meest geschikte moment voor onderhoud is.

Tijdens het beheer en onderhoud aan een gebouw voeren we continu metingen uit. Via een dashboard zijn de resultaten daarvan te bekijken. Dit geeft inzicht in de prestaties van de gebouwen en de beleving van de gebruikers. Bij iedere vorm van onderhoud maken we heldere afspraken over de uitvoering van het beheer en onderhoud en werken daarbij met lang- en kortlopende onderhoudscontracten. Daarbij houden we altijd rekening met lopende bedrijfsprocessen en kijken we door de ogen van de eindgebruiker.

Circulair Beheer en Onderhoud

Met Heijmans Circulair Beheer en Onderhoud verduurzamen we de huisvesting met de inzet van circulaire materialen. Zo geef je invulling aan de groeiende circulaire economie en werk je toe naar een afvalloze huishouding. Hiermee creëren we huisvesting die circulair, flexibel én aanpasbaar is. Dat geeft meer gebruikers- en vastgoedwaarde voor de toekomst. Toekomstvastwaarde, noemen we dat.

Neem contact met ons op