Skip to content
058a2_mw09.jpg

Wegspecialismen

Een weg die efficiënt en veilig gebruikt moet worden, bestaat uit méér dan asfalt. Belangrijk zijn ook een veilige geleiding van het verkeer door middel van markeringen en geleiderail, geluidsbeheersing, de aanleg van betonverhardingen en wegonderhoud om de wegen in goede staat te houden. Dat is het terrein van Wegspecialismen. Wij zijn uw expert op het gebied van wegonderhoud, asfalt, geluidsschermen, betonnen wegen, wegmarkeringen, geleiderails, dijkversterking en verkeerstechnieken.

Betonverhardingen en betonproducties

Wegspecialismen biedt het hele scala aan betonverhardingen: van in beton getrokken lijnvormige elementen als banden, goten en barrières tot zwaar belaste terminals, vliegvelden, fietspaden, bermverharding, wegen, printbeton en doelgroep stroken. Kwalitatieve en duurzame betonverhardingen vergen minimaal onderhoud. Ribbel- en spoorvorming zijn verleden tijd. Minder onderhoud garandeert ook minder hinder in de toekomst.

Lees meer over betonverharding

Bermbeveiliging

Heijmans is verantwoordelijk voor ontelbare kilometers geleiderail langs het Nederlandse wegennet. Geleiderail voorkomt dat automobilisten van de weg afraken bij een plotselinge manoeuvre, maar beschermt weggebruikers ook tegen obstakels, zoals vaste voorwerpen, steile taluds, watergangen en hoogteverschillen bij bruggen en viaducten. Heijmans verdiept zich daarbij ook in de ontwikkeling van nieuwe materialen, zoals flexibele geleiderail met een soort 'kreukelzone' en de aanpassing van processen, waardoor de aanleg van geleiderail nu twee keer zo snel gaat dan voorheen.

Lees meer over: aanrijdbeveiliging

Voormontage geleiderail. Het beschermen van weggebruikers tegen obstakels

Detectielussen

Heijmans is gespecialiseerd in het produceren en aanbrengen van detectielussen. Dit doen we onder andere voor rijbanen van wegen of ter ondersteuning van toegang tot parkeerplaatsen of bedrijfsterreinen. Naast detectielussen voor (snel)wegen, tunnels en verkeersregelinstallaties brengen we ook lussen aan voor roodlicht detectie, toegangssystemen en aanwezigheidsdetectie op vluchtstroken, vluchthavens en spitsstroken.

Lees meer over detectielussen.

Markeringen

Rijbanen, in- en uitvoegstroken, voorsorteervakken, oversteekplaatsen, parkeervakken, verkeerssymbolen; wegdekmarkeringen van Heijmans brengen orde in de (verkeers)chaos. Niet alleen op de weg, maar ook op vliegvelden, bedrijventerreinen, sportvelden en schoolpleinen, etc. Markeringen zijn er in vele varianten, zowel voor permanente als voor tijdelijke toepassingen. Van wegenverf tot thermoplast, sprayplast, polyurethaan, twee componenten acrylaatverf en plakmarkeringen. En vergeet niet de nieuwe agglomeraatmarkeringen, die bij regen altijd goed zichtbaar boven het wegdek uitsteken. Heijmans heeft altijd de juiste oplossing paraat.

Lees meer over markeringen.

Geluidsbeheersing

Beheersing van verkeersgeluid is onmisbaar geworden in ons dichtbevolkte land. Geluidswallen en –schermen voorkomen dat naastgelegen woonwijken, scholen, bedrijventerreinen en natuurgebieden geluidsoverlast ervaren. Opdrachtgevers stellen niet alleen hoge eisen aan het maximale geluidsniveau, maar ook aan het ruimtelijke beeld. Heijmans Wegspecialismen biedt oplossingen die het geluid tot een absoluut minimum beperken én in harmonie zijn met de leefomgeving.

Lees meer over geluidsbeheersing.

Wegonderhoud

Scheuren in een wegdek, een gladde werkvloer, het zijn allemaal situaties die tot grote gevaren kunnen leiden. Een optimale conditie van ondergronden is dan ook essentieel om de veiligheid van gebruikers te waarborgen. Bij Heijmans Wegspecialismen kunt u terecht voor alle vormen van wegonderhoud. Zoals levensduur verlengend onderhoud, stroefheid verbeterende maatregelen en schadeherstel voor verschillende ondergronden. Maar ook voor diverse innovatieve methodes, zoals de stille voegovergang Brainjoint, Elastocoast voor kustbescherming en dijkbescherming en Airjet Sealen.

Lees meer over wegonderhoud.

Aanrijdbeveiliging

Een weggebruiker die onverwachts afwijkt van de route of een plotselinge manoeuvre maakt: het kan ernstige en kostbare gevolgen hebben voor de omgeving. Niet alleen voor andere weggebruikers, maar ook voor nabije gebouwen en objecten en de gebruikers daarvan. Dat aanrijdbeveiliging cruciaal is weten wij bij Wegspecialismen als geen ander. Met uitgebreide kennis en jarenlange ervaring zorgen wij dan ook voor de juiste aanrijdbeveiliging in elke situatie.

Lees meer over: aanrijdbeveiliging

Verkeerstechnieken

Veranderingen in het verkeer kunnen tot gevaarlijke situaties en onvoorspelbaar gedrag van weggebruikers leiden. Het is daarom cruciaal dat er adequaat en effectief gehandeld wordt bij elke verkeersverandering. Bij Heijmans Verkeerstechnieken zien we het als onze taak dergelijke situaties vooraf zo goed mogelijk in te schatten en het verkeer in goede banen te leiden. Daarbij gaan we geen uitdaging uit de weg: hoe complexer, hoe beter.

Lees meer over verkeerstechnieken.


Vraag factsheet aan

Door dit formulier te versturen ga je akkoord met ons privacy statement

Neem contact met ons op