Skip to content
wegonderhoud-heijmans.jpg
Vakkundig onderhoud van verhardingen

Wegonderhoud

Wegonderhoud voorkomt gevaarlijke situaties door schades aan autowegen, fietspaden, voetpaden en bijvoorbeeld de werkvloer. Bij Heijmans zijn we gespecialiseerd in het onderhoud van wegen, bedrijventerreinen en parkeerterreinen. We analyseren, verbeteren en behouden op die manier de optimale conditie van de ondergrond.

Alle wegspecialismen onder één dak

Bij Heijmans Infra combineren we alle belangrijke wegspecialismen onder één dak. We beheersen de onderhoudstechnieken tot in de puntjes, zowel voor wegonderhoud als het onderhoud van andere ondergronden. Bovendien brengen we de situatie vanuit Assetmanagement graag vooraf in kaart. Dat maakt goed duidelijk welk onderhoud er wanneer nodig is, om onnodige hinder en overlast door gebrekkig onderhoud of beschadigingen te voorkomen.

Zodra er onderhoud nodig is beschikken we in huis over alle belangrijke disciplines. We repareren scheuren, brengen voegen aan, zorgen voor vloeistofdichte verhardingen en voeren bijvoorbeeld kleine beton- en asfaltreparaties uit. Bovendien brengen we coatings aan op bijvoorbeeld asfalt, beton, hout en staal. Daarmee herstellen we wegen, parkeergarages, trappen, bordessen, bruggen en magazijnen.

Innovatief onderhoud van wegen

Binnen het wegonderhoud gebruiken we zoveel mogelijk innovatieve oplossingen. Een goed voorbeeld daarvan is Brainjoint. We passen verborgen en onhoorbare voegovergangen toe. Die absorberen de bewegingen van een brug of viaduct, terwijl we de asfaltdeklaag er naadloos overheen kunnen doorzetten.

Daarnaast gebruiken we het innovatieve Reomix om kleine beschadigingen zoals gaten, groeven, rafelingen en schrale plekken te repareren. Het materiaal laat zich snel en makkelijk verwerken, is gietbaar en zelfnivellerend. Het hardt snel uit, waardoor we verkeershinder tot een minimum beperken. Dankzij de duurzame kwaliteit gaat onze Reomix bovendien langer mee dan de originele deklaag van het asfalt.

Wegonderhoud: 4 tot 5 jaar langere levensduur van het asfalt

Asfaltwegen vergen relatief veel onderhoud of moeten na een beperkte levensduur snel vervangen worden. Dat is kostbaar en veroorzaakt hinder door het afsluiten van rijstroken. Wij kunnen het asfalt Airjet Sealen. We gebruiken een duurzaam middel om bitumen te versterken, opnieuw flexibel te maken en daarmee te verjongen. Het noodzakelijk onderhoud kan daarmee 4 tot 5 jaar worden uitgesteld.

Zoek je specialisten in wegonderhoud of voor het onderhoud van parkeer- en bedrijventerreinen of andere verharde ondergronden? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over.

Neem contact met ons op