Skip to content
zandzuigerstraat-geluidsscherm.jpg
Om geluidsoverlast te voorkomen

Geluidsbeheersing

Geluidsbeheersing helpt ons dichtbevolkte land leefbaar te houden. Geluidsschermen en geluidswallen voorkomen geluidsoverlast in de nabije omgeving. Bovendien denken we breder, bijvoorbeeld met Brainjoint voor stille voegovergangen. Op die manier voldoen we aan de hoge eisen van opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, bedrijven en particulieren.

Geluidsschermen op maat

Geluidsbeheersing vraagt in veel situaties om geluidsschermen. Die voeren we uit in allerlei materialen in iedere denkbare kleur. We bieden daarmee mogelijkheden in glas, kunststof, hout, staal, beton en bijvoorbeeld aluminium.

We plaatsen onze geluidsschermen bijvoorbeeld aan de rand van natuurgebieden en woonwijken. Dankzij de mogelijkheden voor maatwerk geluidsbeheersing voldoen we precies aan de belangrijke wensen.

Een mooi voorbeeld daarvan zijn de 24 meter hoge geluidsschermen langs het Sciencepark in Amsterdam. Het zijn de hoogste schermen van Nederland. Ondertussen is de slanke constructie toch volledig windbestendig.

Energieopwekkend geluidsscherm: duurzame geluidsbeheersing

We kijken bij Heijmans Infra graag naar de toekomst. Daarom ontwikkelen we bijvoorbeeld energieopwekkende geluidsschermen. Het is een vorm van duurzame geluidsbeheersing, omdat het scherm dankzij geïntegreerde zonnepanelen elektriciteit opwekt. Het gaat om onze Solar Noise Barriers, de zogeheten SONOB.

Alle specialismen onder één dak

Bij Heijmans Infra zijn we gespecialiseerd in geluidsbeheersing. We combineren alle disciplines onder één dak. Dat betekent dat we meedenken en adviseren, tekenen voor het ontwerp, het geluidsscherm construeren en vervolgens sterk zijn in het onderhoud en service.

Wij beschikken over eigen tekenaars en constructeurs. Bovendien voeren we vooraf het grondwerk, heiwerk en de fundatie uit die er nodig is. Dat maakt ons een unieke allround specialist in Nederland.

Bovendien bouwen we zoveel mogelijk modulair. Dat betekent dat we de geluidsschermen en -wallen vooraf produceren. Op locatie hoeven we die alleen nog maar te monteren en installeren. Dat werkt snel en efficiënt, om (verkeers)overlast tot een minimum te beperken.

Modulair geluidsscherm met minimale ecologische voetafdruk

Het DuBLOK® geluidsscherm bestaat uit slim gevormde stapelbare schanskorfblokken, die als blokken tegen elkaar geplaatst. De hoogte en lengte kunnen zo aan iedere situatie worden aangepast. De geluidswering is zelfs uitbreidbaar, verplaatsbaar of op een andere locatie opnieuw te gebruiken.

Geluidsschermen en andere geluidsbeheersing

Geluidsbeheersing gaat om schermen en wallen, net als om andere toepassingen die geluid reduceren. We gebruiken bijvoorbeeld speciale voegovergangen. Een harde overgang leidt tot geluidsoverlast, terwijl een zachte overgang veel stiller is. Met Brainjoint voorkomen we geluidsoverlast, bijvoorbeeld als een snelweg overgaat in een brug of viaduct. Bovendien gebruiken we steeds stiller asfalt. Dat is minimaal binnen de normen, en in de meeste gevallen veel stiller.

Wil je meer weten over geluidsbeheersing en onze innovatieve oplossingen? Stel ons je vragen, dan vertellen we je graag meer.

Neem contact met ons op