Skip to content
Asfalteren A27 Millenaar en van schaik 2.jpg
Verwerkt in heel Nederland

Asfalt

Altijd het juiste asfaltmengsel voor de juiste toepassing

We rijden er dagelijks overheen: asfalt. De meeste snelwegen, provinciale wegen en wegen binnen de bebouwde kom zijn gemaakt van asfalt. Maar dit geldt ook voor fietspaden, terreinen, bruggen en luchthavens. Sinds jaar en dag is Heijmans specialist op het gebied van asfalt. Hierbij streven we naar de hoogste kwaliteit in zowel het asfalt product (met onze asfalt leveranciers) als het verwerken van het asfalt zelf. Voor elke toepassing is er keuze uit specifieke asfaltmengsels.

Verschillende soorten asfalt

Denk bijvoorbeeld aan asfalt wat een geluid reducerend effect heeft, asfalt dat zorgt voor optimale afvoer van water en asfalt met een lage rolweerstand op snelwegen. Bepaalde asfaltmengsels worden ook steeds duurzamer, doordat deze steeds meer circulair zijn. Andere kenmerken om rekening mee te houden bij de keuze van het asfaltmengsel voor een bepaalde toepassing zijn onder andere de levensduur, onderhoud, vorstbestendigheid, (beperking van) spoorvorming, rolweerstand en natuurlijk ook de kosten en snelheid van de aanleg. We verwerken natuurlijk alle basis asfaltsoorten, zoals bijvoorbeeld DAB (Dicht AsfaltBeton) en ZOAB (Zeer Open AsfaltBeton). Maar daarnaast verwerken we een groot aantal specialistische asfaltmengsels voor specifieke toepassingen.

Neem voor advies over de toepassingsmogelijkheden van de diverse soorten asfalt contact op met de specialist bij Heijmans.

Recoflex

Recoflex is een compleet asfaltproduct in één laag. Het is flexibel, sterk en ongevoelig voor vermoeiing. Recoflex maakt gebruik van de bestaande, draagkrachtige ondergrond of fundering.

Meer weten over Recoflex

Asfaltcoating

Asfaltcoating is een innovatief, duurzaam en flexibel alternatief voor traditioneel gekleurd asfalt. Heijmans adviseert, mengt op kleur, brengt aan en onderhoud asfaltcoatings voor fietspaden en andere toepassingen

Meer weten over asfaltcoating

Recoflex Velo

Veel gemeenten worstelen met het verbeteren en vernieuwen van bestaande fietsinfrastructuur of de aanleg van nieuwe zogeheten snelfietsroutes. Heijmans heeft een asfaltoplossing ontwikkeld, speciaal voor fietspaden: Recoflex Vélo.

Meer weten over Recoflex Velo

Greenway LE

De productie van asfalt kost van oudsher veel energie. Er is een temperatuur nodig van meer dan 160 °C om asfalt aan te kunnen leggen. Greenway LE is een asfaltmengsel dat met een lagere temperatuur wordt geproduceerd en een hoog aandeel gerecycled asfaltgranulaat bevat. Dubbel duurzaam!

Meer weten over Greenway LE

Flightflex

Flightflex® is een innovatieve oplossing die start- en landingsbanen voorziet van een draagkrachtig baanoppervlak met een geoptimaliseerde stroefheid. Zo is veilig landen altijd gewaarborgd. Door de eenvoud en duurzaamheid van dit mengsel draagt het bij aan lagere kosten en hogere baanbeschikbaarheid.

Meer weten over Flightflex

Klimaflex

Klimaflex is een innovatief asfaltmengsel voor binnenstedelijke toepassing, om hittestress van de omgeving en verdroging van de bodem tegen te gaan. De open structuur zorgt voor infiltratie van regenwater en in het asfalt voor een lagere oppervlaktemperatuur.

Meer weten over Klimaflex

Self-healing asfalt

Self-healing asfalt is in staat om 'zelf' kleine beschadigingen te herstellen, via een slimme materiaaltoepassing. Door opname van staalvezels in het (conventionele) asfaltmengsel, kunnen haarscheurtjes vanzelf worden opgevuld.

Meer weten over Self-healing asfalt

Reomix

Reomix (koud asfalt) is een asfaltreparatiemiddel dat beschadigingen aan asfalt duurzaam en kostenefficiënt oplost. Het materiaal is snel en makkelijk te verwerken, gietbaar en zelfnivellerend. Omdat het snel uithardt, is de verkeershinder minimaal.

Meer weten over Reomix

Waaruit bestaat asfalt?

De samenstelling van asfalt is in de basis altijd gelijk: mineraal aggregaat en bitumen. De kracht en het dragende vermogen van asfalt wordt gehaald uit de samenstelling van de mineraal aggregaat, die is opgebouwd uit steen, grind en eventueel zand. Bitumen is het bindmiddel en vult de leegtes in het mineraal aggregaat. Bij het verwarmen van het asfaltmengsel, wordt bitumen dun en vloeibaar zodat het snel en eenvoudig tot een strakke laag kan worden gelegd.

Vragen? Neem contact op met de asfalt specialist

Wil je meer weten over asfalt, en wat Heijmans hierin voor jou kan betekenen. Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten via onderstaande formulier of contactpersonen:

Neem contact met ons op