Skip to content
Heijmans_Tennet_hoogspanningsstationsEU303_Veiligheid 10.jpg
Sterk in alle techniek voor middenspanning-installaties

Energievoorziening

Wie garandeert de betrouwbare energievoorziening die van vitaal belang is voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering? Bij Heijmans zijn we gespecialiseerd in hoogspanning, middenspanning en laagspanning. Wij zien oplossingen waar anderen die niet kunnen vinden.

Binnen het werkveld van 36 kV hoog- of middenspanning tot en met de laagspanning-hoofdverdeler vinden wij de oplossingen waar onze kleine tot (zeer) grote klanten naar zoeken. Bovendien zijn we gespecialiseerd in statische en dynamische noodstroomvoorzieningen, net als in duurzame en toekomstbestendige systemen.

  • Bij te weinig of beperkt beschikbaar vermogen vanuit het netwerkbedrijf
  • Om met een SMART-grid volledig onafhankelijk te werken
  • Bij te veel spanningsdips in de energievoorziening
  • Bij netvervuiling of netwerkverstoringen in de energievoorziening
  • Voor het maximaal benutten van eigen beschikbaar vermogen

Probleemoplossers en adviseurs

Wij realiseren landelijk nieuwbouw, renovaties en uitbreidingen. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer bij klanten zoals overheden en in de particuliere sector als industrieën, ziekenhuizen, datacenters en gebouwbeheerders.

We zijn probleemoplossers en adviseurs, die vervolgens ontwerpen en het werk zowel uitvoeren, onderhouden als beheren. Vanuit Heijmans bieden we één aanspreekpunt, voor een complete oplossing die perfect aansluit op de uitdagingen waar u mee te maken heeft.

Concreet: bij uitbreiding en nieuwbouw

Organisaties die willen uitbreiden of nieuwbouw overwegen lopen steeds vaker tegen het energievraagstuk aan. Hoe kunt u vooruit als alleen netverzwaring een oplossing lijkt, maar de netbeheerder dat niet kan bieden?

Wij zien oplossingen waar anderen die niet kunnen vinden. Met gerichte energiestudies, advies op maat en concrete ontwerpen en engineering vinden we een technische oplossing voor uw probleem. Wij helpen het project vorm te geven, en voeren dat vervolgens uit.

Ontwerp en engineering

Wie worstelt met de energievoorziening of wie wil uitbreiden en zoekt naar mogelijkheden zoekt een specialist die het complete overzicht heeft. Bij Heijmans werken we integrale plannen uit, om toekomstbestendig te ontwerpen en engineeren voor de energievoorziening. Wij vinden mogelijkheden om uit te breiden, te verzwaren of te verslimmen waar dat nodig is.

Projectrealisatie

De realisatie van nieuwbouw, renovatie en modificatie van complete energiesystemen is bij ons in goede handen. We zijn sterk in utiliteit en mobiliteit-infrastructuren. Bovendien zijn we met onze energievoorziening actief in de energiemarkt en industrie. Dankzij onze brede expertise en specifieke deskundigheid bieden we totaaloplossingen, van ontwerp tot realisatie.

Beheer en onderhoud

Onze inzet voor beheer en onderhoud stemmen we af op de technische installatie, de voorgeschreven normen en de prestatiebehoeften van onze klanten. Wij verzorgen inspecties op afroep, garanderen een 24/7-storingsdienst, verzorgen het installatiebeheer of gebruiken een prestatiecontract op basis van overeengekomen KPI’s.

Installatiebeheer

Veiligheid, betrouwbaarheid en continuïteit: dat zijn de belangrijkste uitgangspunten voor systemen en organisaties waarvoor we het installatiebeheer uitvoeren. We beheren hoogspanning- en laagspanningsinstallaties en garanderen daarmee de beschikbaarheid van de energievoorziening. Dat doen we vanzelfsprekend volgens de NEN3840-norm, net als de NEN3140-norm voor laagspanning.

Energievoorziening binnen Heijmans

Ons team Energievoorziening vormt een specialistische tak binnen Heijmans Infra. Vanuit Rosmalen werken we door heel Nederland. Onze specialisten in Energievoorziening werken nauw samen met zowel de utiliteits- als de infra-tak binnen Heijmans. We zijn betrokken bij de realisatie en het beheer van technische installaties ten behoeve van de energievoorzieningen van grote utiliteitsobjecten.

Daarnaast werken we samen aan infraprojecten zoals onder- en bovengrondse constructies voor verbindingen, netwerken, voorzieningen en installaties voor markten zoals mobiliteit, de industrie, water en energie.

Wilt u meer weten over onze rol bij advies, ontwerp, uitvoering, onderhoud en beheer?

Stel ons uw vragen, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Neem contact met ons op