Skip to content
Grondverzet heijmans
De basis van elk bouwproject

Grondverzet

Grondverzet vormt de basis voor alle grond-, weg- en water en woningbouw. Voor ons vormt grondwerk dan ook onze core business, en is het de basis van elk bouwproject

We ontgraven droge en natte bouwkuipen, brengen gewapende grond en licht ophoogmateriaal aan, voeren grondverbeteringstechnieken door, werken aan AGRAC fundaties en doen regulier grondverzet in natte en droge infra.

Met ons grondverzet werken we aan zowel regionale projecten om de bodem woon- of bouwrijp te maken als projecten waarbij het gaat om één discipline. Ondertussen werken we een goed logistiek plan uit en denken we na over de grondbalans. Dat stelt ons in staat om groot grondverzet uit te voeren, zelfs tot meer dan 4 miljoen kuub gewapende grond binnen een korte doorlooptijd.

Tip: we zijn naast grondverzet ook gespecialiseerd in bodemsanering.

Eigen grondverzet materieel

Dankzij ons eigen materieel voor grondverzet kunnen we dat als grondverzetbedrijf vakkundig en efficiënt uitvoeren. We beschikken bijvoorbeeld over rupskranen en shovels, binnen een breed machinepark. De machines worden bediend door vakkundig personeel en zijn natuurlijk voorzien van GPS om nauwkeurig te werken. Bovendien werken onze werknemers met digitale tools die helpen om digitaal keuringen uit te voeren met de machines.

We beschikken bij Heijmans over een elektrische graafmachines. Daarmee reduceren we CO2-uitstoot tijdens het project, voor meer duurzaam grondverzet. Het is een belangrijke stap naar een emissie-vrije bouwplaats.

Vier voordelen voor onze opdrachtgevers

  • Efficiënt en kostenbesparend: wij hebben alle kennis en techniek in huis
  • Vakkundig en veilig dankzij goed opgeleid en gespecialiseerd personeel
  • Altijd up-to-date en in controle dankzij de nieuwste digitale tools en systemen
  • Lage(re) CO2-uitstoot dankzij de inzet van hoogwaardig (elektrisch) materieel

Betrokken onderdeel van het bouw- of tenderteam

We vormen als team bij klein en bij groot grondverzet een betrokken onderdeel van het bouw- of tenderteam. Dat blijkt uit:

  • Vakkundig personeel met passie voor grondwerk
  • De combinatie van specifieke kennis en moderne techniek
  • Ervaringen met oplossingen voor eenvoudige én complexe vraagstukken
  • Digitale systemen zoals Infrakit en innovatief materieel
  • De efficiënte afstemming van grond- en bouwstromen

Grondverzet project Els Noord spoorkruisingen

Neem contact op: Heijmans Infra als grondverzetbedrijf

We vertellen je graag meer over onze mogelijkheden voor grondverzet. Stel ons je vragen over graafwerkzaamheden en de aanpak die we voorstellen. Dan leggen we je meer uit over onze inzet op locatie, net als over het berekenen en opstellen van de grondbalans. Bovendien kunnen we grondgegevens uitwerken tot overzichtelijke rapportages én een advies op maat.

Neem contact met ons op