Skip to content
Bodem.jpg
Meer dan grond alleen

Bodem & ondergrond

Verontreinigingen, explosieven, archeologische vondsten, leidingen en delfstoffen; de bodem onder onze voeten herbergt vaak heel wat meer dan grond alleen. Dat brengt de nodige vraagstukken met zich mee over de aanpak hoe een stuk grond bouwrijp te maken. Bovendien wordt op de ondergrond de basis gelegd voor een succesvol bouwproject, zoals funderingen en het leggen van kabels en leidingen.

De bodem is het fundament voor de wereld die wij dagelijks zien. De bodemspecialisten bij Heijmans zijn actief in een breed arsenaal aan bodemwerkzaamheden. Grondverzet, bodemreiniging, funderingstechnieken, ondergrondse infra en alles wat met kabels en leidingen te maken heeft. We hebben zelfs een eigen explosievenopsporingsdienst en hightech diensten om de ondergrond inzichtelijk te maken. Daarnaast werken wij met circulaire grondstoffen.

Wij bieden al onze oplossingen ook integraal aan, van bodemonderzoek, tot het bouwrijp maken, wij kunnen helpen.

Grondverzet

Elk werk dat gerelateerd is aan grond, weg- en waterbouw of woningbouw start met de uitvoering van grondwerk. Met een eigen materieelpark en jarenlange ervaring zijn wij een gedegen partner voor jou.

Bodemsanering

Onze specialisten kunnen door middel van een gedegen bodemonderzoek adviseren over het type verontreiniging, de risico’s, wanneer een bodemsanering noodzakelijk is en welke saneringstechnieken het beste toegepast kunnen worden.

Geodesie

Bij Geodesie zetten we alles in om bestaande situaties op te meten. Die data zetten we vervolgens om in digitale modellen, die weer gebruikt worden om wegen, civiele constructies en gebouwen op exact de juiste plaats te bouwen.

Geofysica

Geofysica geeft antwoord op al je vragen over wat er in de bodem zit, dit doen we met verschillende meetmethodes en de grondradar.

Explosieven opsporing

Heijmans spoort met de grondradar conventionele explosieven op als er nieuwe bouwactiviteiten in die gebieden moeten gaan plaatsvinden.

Kabels en leidingen

Elk gebouw, weg of huis is aangesloten op verschillende ondergrondse en bovengrondse netwerken: riolering, elektra, water, gas of data.

Funderingstechnieken

Het bedenken van de beste funderingsoplossing en het toepassen van de juiste funderingstechniek is een vak apart. Een echt specialisme, dat Heijmans in eigen huis heeft en waarbij we, letterlijk, kunnen bouwen op jarenlange ervaring.

Boortechnieken

Wij boren overal in Nederland doordacht, secuur én veilig met minimale overlast voor het milieu en de omgeving.

Circulaire grondstoffen

Om bij te dragen aan een duurzame, volledig circulaire economie gaan wij zuiniger en slimmer met grondstoffen, producten en diensten om.

Vragen over jouw bodem?

Wil je meer weten over onze bodemwerkzaamheden? Neem dan contact op met een van onze bodemspecialisten.

Neem contact met ons op