Skip to content
Heijmans assetmanagement infra A12 onderhoud 8

Doelmatig onderhoud

Assetmanagement onderhoudt publieke arealen en private terreinen en infrastructuur. Dat doen we bewust doelmatig. Dat wil zeggen dat we het onderhoud op basis van strategische doelstellingen vertalen naar operationele keuzes.

Samen bepalen waar correctief storingen oplossen volstaat en waar een preventieve maatregel verstandiger is. Door bewust keuzes te maken in het onderhoudsconcept maximaliseren we prestaties en mitigeren we de risico’s tegen minimale kosten.

Doelmatig onderhoud in de praktijk

Met doelmatig onderhoud voeren we preventief vooraf uit wat achteraf niet tot problemen mag leiden. We bepalen op basis van strategische doelstellingen de ideale line of sight, als plan voor de tactische aanpak en operationele inzet.

Voor ons assetmanagement verzamelen we cruciale data, genereren we belangrijke inzichten en onderhouden we doelmatig om de prestaties te verhogen terwijl we de risico’s en kosten minimaliseren.

Strategisch, tactisch en operationeel slimmer

Doelmatig onderhoud met assetmanagement speelt zich af op drie niveaus binnen de organisatie: strategisch, tactisch en operationeel. Met onze ISO-55001 certificering (aantoonbaar optimaal assetmanagement) is Heijmans Infra Assetmanagement de juiste partner om onderhoud als line of sight te implementeren:

Strategisch

In samenspraak met onze opdrachtgevers stellen we de strategische doelstellingen vast: welke prestaties worden geëist? Welke risico’s accepteren we, welke niet en wat zijn bijbehorende budgetten?

Tactisch

De strategische doelstellingen vertalen we naar de onderhoudsorganisatie met een specifiek onderhoudsconcept. Met ons onderhoudsmanagementsysteem verzamelen opdrachtgevers cruciale data, die actueel inzicht geven in de conditie van assets. Bovendien leidt het tot een betrouwbaar beeld van investeringen op de korte én lange termijn.

Operationeel

Onze integrale aanpak garandeert compleet doelmatig onderhoud voor alle infrastructurele assets door Heijmans-vakmensen.

Betere beschikbaarheid en betrouwbaarheid

Doelmatig onderhoud draagt bij aan de optimale beschikbaarheid en betrouwbaarheid van locaties. We werken binnen een 24-uursomgeving aan 24/7 beschikbaarheid en werpen de blik vooruit met een betrouwbare meerjarenbegroting of -planning.

Doelmatig onderhoud bij Heijmans

Binnen Heijmans Assetmanagement hebben we een aantal prachtige projecten waar we doelmatig onderhoud toepassen.

ASML

Vanuit Assetmanagement voeren we doelmatig onderhoud uit voor bijvoorbeeld de ASML-campus, waarmee we een duurzame samenwerking zijn aangegaan. We voeren het integrale onderhoud en het beheer uit van de meeste Nederlandse faciliteiten van de chipfabrikant.

Waterschap Rivierenland

Voor het Waterschap Rivierenland verbeteren we stap voor stap de Waterontspanner-innovatie langs de Lek, om die steeds een stukje sterker te maken.

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl

In Noord-Nederland zijn we verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud aan de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, met belangrijke onderdelen zoals het Prinses Margrietkanaal, het Van Starkenborghkanaal en het Eemskanaal

Wil je meer weten over ons assetmanagement en hoe we doelmatig onderhoud uitvoeren? Stel ons je vragen, dan vertellen we je er graag meer over.

Neem contact met ons op