Skip to content
Assetmanagement 2
Voorspelbaar beheer en onderhoud

Assetmanagement

Assetmanagement staat voor het voorspelbaar beheer en onderhoud aan waterwegen en aanpalende objecten. Dat is complex, omdat bruggen, sluizen, stuwen en de waterwegen altijd in goede conditie moeten zijn. Ze moeten 24 uur per dag en 7 dagen per week functioneren. Alleen dat garandeert een vlotte en veilige doorvaart met minimale overlast voor de omgeving, scheepvaart en andere stakeholders.

Binnen ons assetmanagement voor Rijkswaterstaat en andere opdrachtgevers garanderen we doelmatig en duurzaam onderhoud, betrokken omgevingsmanagement en snelle interventies bij storingen en calamiteiten. Met het onderhoud garanderen we de ideale mix van prestaties, risico’s en kosten. Heijmans is voor een breed portfolio ISO55001 gecertificeerd.

Wat is assetmanagement?

Binnen assetmanagement combineren we kennis van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, proces- en omgevingsmanagement, civiele specialismen en industriële automatisering. We beheren en onderhouden op die manier bruggen, sluizen, stuwen en de waterwegen.

Onze integrale aanpak helpt de juiste oplossingen te vinden én snel het schakelen. Bovendien werken we samen met veel interne én lokale partners om projecten vakkundig uit te voeren en direct te reageren op storingen en calamiteiten. Ten slotte kunnen we snel opschalen, om stremmingen dankzij het juiste assetmanagement zoveel mogelijk te voorkomen.

Assetmanagement: beschikbaarheid en betrouwbaarheid centraal

De opdrachtgever als onmisbare schakel bij assetmanagement

Ook onze opdrachtgever geldt als een onmisbare schakel bij assetmanagement. De specifieke wensen en eisen, de actieve inbreng en prettige samenwerking vormen de sleutel tot succes. Onze opdrachtgevers kennen de omgeving goed. Dat is voor ons waardevolle informatie.

Bovendien streven we dezelfde doelen na als het gaat om veiligheid, beschikbaarheid en voorspelbaarheid van de assets. Verder houden we rekening met de omgeving. Daarvoor gebruiken we informatie uit (data)technologie, sensoring en monitoring.

De taal spreken

Bij de planning en uitvoering van assetmanagement houden we rekening met de belangen van alle betrokken regionale en lokale partijen. Het gaat bijvoorbeeld om Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten, waterschappen en omwonenden. Bovendien stemmen we het proces en de communicatie af op de lokale behoeften.

Het uitgangspunt bij de samenstelling van projectteams is dat een groot deel van de teamleden in de regio van de projecten woont. Op deze manier spreken wij dus letterlijk de taal van de streek.

Hoogstaand werk

Tijdens de voorbereiding en uitvoering van onze projecten hanteren we de lean-methodiek. We hebben oog voor detail, stroomlijnen de processen, gaan verspilling tegen en wisselen voortdurend kennis uit.

We betrekken alle teamspecialisten direct bij het planproces. Iedereen is honderd procent betrokken, brengt praktische kennis in en draagt volledige verantwoordelijkheid. Indien nodig verbinden we zelfs nieuwe vakkundige partners aan ons team. Hierdoor presteren we op hoog niveau en leveren kwalitatief hoogstaand werk af als het gaat om assetmanagement.

Lopende projecten Assetmanagement

Dit zijn enkele projecten waar we binnen assetmanagement voor Rijkswaterstaat en andere opdrachtgevers aan werken:

Meer weten over Assetmanagement?

Ons team van specialisten neemt graag de tijd voor jou en je vraag. Neem direct contact op met onze assetmanagement-specialisten. Dan leggen we je graag uit hoe wij je bij Heijmans kunnen helpen.

Neem contact met ons op