Skip to content
a1-a27_25-5-17_117.jpg
De infrastructuur van Nederland

Verbinden

Als makers van een gezonde leefomgeving zorgt bedrijfsonderdeel Infra er voor dat we veilig van A naar B kunnen. Infra ontwerpt, verbetert en onderhoudt de openbare ruimte en (weg)infrastructuur in Nederland. Bovengronds én ondergronds, inclusief bijbehorende installaties en energievoorzieningen.

Heijmans maakt grote, landelijke projecten en we zijn ook lokaal actief in stad en regio. Als groot bouwbedrijf helpen we onze klanten met infrastructurele vraagstukken, maar ook met de warmtetransitie en energie, en met tal van diensten en producten. Dit doen we zelfstandig opererend of in samenwerkingsverbanden, zoals in een bouwteam vorm. Ook zijn wij door het jaar heen op relevante evenementen aanwezig om onze kennis en kunde te delen.

Wegen en waterwegen

Wegen, tunnels, viaducten en ecoducten. Verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid. Maar ook waterwegen en aanverwante projecten, zoals sluizen, dijken, waterzuiveringsinstallaties en watermanagement in stedelijk gebied en het buitengebied.

Wegen & waterwegen

Bodem werkzaamheden

Het fundament voor de wereld die wij dagelijks zien, bevindt zich ondergronds. Heijmans is actief met grondverzet, bodemreiniging, funderingstechnieken, ondergrondse infra en alles wat kabels en leidingen te maken heeft. We hebben zelfs een eigen explosievenopruimingsdienst en hightech diensten om de ondergrond inzichtelijk te maken.

Bodem & ondergrond

Systemen en techniek

We ontwerpen en leveren systemen die wegen en de openbare ruimte veiliger maken. Denk aan de smart city: verlichting, communicatie, camera- en verwijssystemen. Maar ook verkeersdoorstroming en smart monitoring. Installatie en beheer ervan doen we natuurlijk ook.

Systemen & techniek

Beheer en onderhoud

Mooie dingen maken is één. Ze goed houden, is een ander verhaal. Onderhoud, herstelwerkzaamheden, monitoring en slim asset management. Dat doen we kwalitatief en effectief; met vakmensen en in eigen huis ontwikkelde, slimme software-dashboards waarmee de klant realtime inzicht heeft.

Beheer & onderhoud

Alle disciplines binnen de infrastructuur

De vele disciplines onder één dak stelt Heijmans infrastructuur in staat projecten integraal op te pakken. Onze specialisten van span- en verplaatsingstechnieken, funderingstechnieken, wegspecialismen en bodem, worden bijgestaan met andere ‘in house’ wetenschappen. Denk aan gedragswetenschappers, biologen, software developers en data scientists. Dat levert een doordacht en kwalitatief ontwerp op.

Zo maken we telkens weer een gezonde leefomgeving voor onze opdrachtgevers en voor alle dagelijkse gebruikers; mens én dier. Dit doen wij door innovatie in alle onderdelen van ons bedrijf en het duurzaam bouwen van moderne infrastructuur.

Een gezonde leefomgeving maken: voor onze opdrachtgevers en voor alle dagelijkse gebruikers; mens én dier.
Bart Smolders