Skip to content
Spaarndammerhart De Verbinding Amsterdam Heijmans vloeren.jpg

Heijmans zet in op gebiedsontwikkeling in Noordwest-Nederland

17 maart 2022, 09:58

Heijmans intensiveert zijn gebiedsontwikkelingsactiviteiten in Noord-Holland en de noordelijke helft van Zuid-Holland met de opening van een nieuw kantoor in Hoofddorp. De druk op de woningmarkt in dit deel van Nederland is enorm. Door dichter bij de belangrijkste stakeholders te zitten, kan Heijmans hen beter helpen in het oplossen van de verschillende opgaven die spelen in de driehoek Den Haag-Den Helder-Hilversum.

“Woningbouw, duurzaamheid en leefbaarheid gaan hand in hand. Steeds meer corporaties en overheden hebben behoefte aan een integrale visie op deze opgaven. Onze visie, manier van werken en aanbod blijken steeds vaker onderscheidend en doorslaggevend te zijn bij het ontwikkelen en transformeren van kansrijke gebieden”, stelt Maarten van Duijn, binnen Heijmans verantwoordelijk voor alle vastgoedactiviteiten.

Maarten van Duijn.jpg

“Om een duurzame kwaliteitsimpuls te geven aan gebieden en gezonde leefomgevingen te maken, waarin vraagstukken op energie-, duurzaamheids- en mobiliteitsgebied zijn meegenomen, ontwikkelen wij onze projecten integraal en vanuit verschillende disciplines vanuit de bedrijfsonderdelen Vastgoed, Bouw & Techniek en Infra.”

“Mensen willen betaalbaar wonen in een gezonde leefomgeving. Iedereen wil immers gezonde lucht inademen en wonen in een fijne leefbare buurt. Daarmee zien wij onze rol van bouwende ontwikkelaar veranderen. Wij kijken verder dan alleen de aankoop van panden en gronden en het stapelen van stenen”, voegt Esther Fleers, als directeur binnen Heijmans verantwoordelijk voor de ontwikkelingsactiviteiten in Noordwest-Nederland, toe.

“Heijmans wil optimaal blijven inspelen op wensen van bewoners, gebruikers, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Met onze gebiedsontwikkelingen kunnen we een bijdrage leveren aan lokale maatschappelijke uitdagingen. Of het nu een nieuwbouwproject in een landelijke omgeving, een transformatie van een naoorlogse woonwijk of een binnenstedelijke locatie is, wij begrijpen wat er speelt. Door de verbinding te maken tussen het ruimtelijke-fysieke en het sociaal-maatschappelijke domein, helpen we mensen, ongeacht hun portemonnee, gezonder te laten leven. Er liggen enorme kansen en door krachten te bundelen en vooruit te kijken, kunnen we met opdrachtgevers en partners de uitdagingen in de regio aan gaan.”

Met zijn vastgoedtak richt Heijmans zich op de gebiedsontwikkeling van zowel kleinere als grootschalige projecten in binnen- en buitenstedelijke gebieden. Het bedrijf behoort tot de toonaangevende projectontwikkelaars en bouwers van Nederland en is in Noordwest-Nederland onder andere betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe woonwijken Boszoom en Tuindershof in Pijnacker-Nootdorp, het waterrijke Hooghkamer en toekomstige Nieuw-Boeckhorst in Voorhout (gemeente Teylingen), de ontwikkeling en realisatie van het appartementencomplex Spaarndammerhart-De Verbinding in hartje Amsterdam en de vernieuwing van de Haagse wijken Dreven, Gaarden en Zichten.

Neem contact met ons op